PiSkorz pisze:W PiS-ie trafiają się ludzie o niejasnej przeszłości ale są to wyjątki . Natomiast w tzw. opozycji totalnej jest to regułą . Nie bez powodu Platforma , Nowoczesna , Kodziarze i PSL z taką zawziętością bronią ubeckich emerytur .
Poproszę o 10 przykładów. Nie powinieneś mieć z tym problemów skoro to reguła.
Opozycja parlamentarna od 2015
Moderatorzy: Lolek00, Bilu1939, Marchewa, Worek, Moderator, Administrator, Super Moderator
Re: Opozycja parlamentarna od 2015
Nie. Poratujesz, kierowniku?
"Konserwatysta jest wrogiem radykalizmu, zarówno prawicowego, jak i lewicowego. Konserwatysta jest patriotą, ale nie jest nacjonalistą. Konserwatysta jest zwolennikiem autorytetu i poszanowania władzy, ale jest wrogiem despotyzmu" - Janusz Radziwiłł.
tylko kiosk albo płatny dostęp. polecam dostęp przeczytasz art. wszystkie a jest warto.
A po za ty uważam, że trzeba zakazać cyfr arabskich. 
"Rząd próbuje przekonać Wysoką Izbę, że konstytucja nie obowiązuje, posługując się sprostytuowanymi prawnikami" JKaczyński 2003 r.

"Rząd próbuje przekonać Wysoką Izbę, że konstytucja nie obowiązuje, posługując się sprostytuowanymi prawnikami" JKaczyński 2003 r.
Petru, tak jak parę miesięcy temu, gdy dojrzał światełko w tunelu. Dostał parę ciosów od biuletynów Lisa i Michnika, kilka kolejnych od Moniki Olejnik i trochę się liderowi opozycji zmiękło. Właśnie wycofał się ze swoich propozycji i chce spotkać się z Grzegorzem. Dziecko we mgle. No ale, nie dziwota. Polityki uczył się od Balcerowicza. Gdyby nie to, że dopiero powstali a PO Schetyny ma na sobie potężny bagaż ośmiu lat powiedziałbym - pora gasić światło. Sztuczny, telewizyjny potworek.
"Konserwatysta jest wrogiem radykalizmu, zarówno prawicowego, jak i lewicowego. Konserwatysta jest patriotą, ale nie jest nacjonalistą. Konserwatysta jest zwolennikiem autorytetu i poszanowania władzy, ale jest wrogiem despotyzmu" - Janusz Radziwiłł.
Nie kopie się leżącego. Daj mu już spokój.
"Patriotism is the virtue of the vicious." - O.Wilde
"Nowoczesna - nowi w polityce"?

Przez cały ostatni rok Schetyna wmawiał nam, że prezydent, premier, nie mówiąc o marszałkach obu izb to figuranci, marionetki, nie ma co na nich tracić czasu – rządzi przecież wszystkim Kaczyński, i niech przestanie to ukrywać, niech jawnie stanie na czele i weźmie odpowiedzialność.
Teraz ma focha, że z Kaczyńskim to on gadać nie będzie. On chce z Kuchcińskim.
A jak go zaprosi Kuchciński? To pewnie wskaże kogo innego, najlepiej kogoś, kto jest poza krajem i w najbliższym czasie nie wróci.
Czy to dziwi? Mnie nie. Przecież takie jest całe to towarzystwo.
Wczoraj oburzali się że ksiądz Rydzyk zbiera pieniądze od staruszek – a dziś stoją #MuremZaMateuszem, choć redemptorysta kupował z darowizn nadajniki i kamery, a nie ciuszki i ajfony.
Wczoraj ciskali gromy, że „władzę zmienia się przy urnach a nie na ulicy”, że marsze i „delegitymizowanie” wybranej w wyborach władzy to rokosz, faszyzm, destabilizacja państwa – teraz powiadają, że „pokojowe metody przestały być skuteczne” i licytują się w nawoływaniach do „radykalnej” walki. Najchętniej twittując z luksusowego spa albo z Holandii, gdzie wożą córeczkę na sprezentowanego przez tatę kucyka.
Przedwczoraj twierdzili, że Prokuratura jest niewiarygodna, bo pisowska, widzimisię przewodniczącego Trybunału Konstytucyjnego jest nienaruszalnym prawem, bo on z PO; wczoraj – że skoro przewodniczący już nie jest z PO, to Trybunału Konstytucyjnego nie ma i przestał być on legalny; dziś znowu do tego nieistniejącego nielegalnego Trybunału i niewiarygodnej Prokuratury będą zaskarżać budżet, którego, mówili wczoraj, nie ma. A jutro – okaże się; jeśli Trybunał i Prokuratura przyznają im racje, to znowu będą święte i nieomylne, a jeśli nie, to pisowskie i nielegalne.
I tak w każdej sprawie…
Jakże chciałoby się mieć wroga, którego można szanować – a tu żenua i dziadostwo, że nawet się nie chce w te załgane gęby plunąć.
https://www.facebook.com/rziemkiewicz/
PS. KOD od środka:
https://www.facebook.com/zelaznalogika. ... 7315901560
A Wyborcza promowała, głaskał,podlewała, nawoziła a potem przyszła Anka i pozamiatała towarzystwo.

Przez cały ostatni rok Schetyna wmawiał nam, że prezydent, premier, nie mówiąc o marszałkach obu izb to figuranci, marionetki, nie ma co na nich tracić czasu – rządzi przecież wszystkim Kaczyński, i niech przestanie to ukrywać, niech jawnie stanie na czele i weźmie odpowiedzialność.
Teraz ma focha, że z Kaczyńskim to on gadać nie będzie. On chce z Kuchcińskim.
A jak go zaprosi Kuchciński? To pewnie wskaże kogo innego, najlepiej kogoś, kto jest poza krajem i w najbliższym czasie nie wróci.
Czy to dziwi? Mnie nie. Przecież takie jest całe to towarzystwo.
Wczoraj oburzali się że ksiądz Rydzyk zbiera pieniądze od staruszek – a dziś stoją #MuremZaMateuszem, choć redemptorysta kupował z darowizn nadajniki i kamery, a nie ciuszki i ajfony.
Wczoraj ciskali gromy, że „władzę zmienia się przy urnach a nie na ulicy”, że marsze i „delegitymizowanie” wybranej w wyborach władzy to rokosz, faszyzm, destabilizacja państwa – teraz powiadają, że „pokojowe metody przestały być skuteczne” i licytują się w nawoływaniach do „radykalnej” walki. Najchętniej twittując z luksusowego spa albo z Holandii, gdzie wożą córeczkę na sprezentowanego przez tatę kucyka.
Przedwczoraj twierdzili, że Prokuratura jest niewiarygodna, bo pisowska, widzimisię przewodniczącego Trybunału Konstytucyjnego jest nienaruszalnym prawem, bo on z PO; wczoraj – że skoro przewodniczący już nie jest z PO, to Trybunału Konstytucyjnego nie ma i przestał być on legalny; dziś znowu do tego nieistniejącego nielegalnego Trybunału i niewiarygodnej Prokuratury będą zaskarżać budżet, którego, mówili wczoraj, nie ma. A jutro – okaże się; jeśli Trybunał i Prokuratura przyznają im racje, to znowu będą święte i nieomylne, a jeśli nie, to pisowskie i nielegalne.
I tak w każdej sprawie…
Jakże chciałoby się mieć wroga, którego można szanować – a tu żenua i dziadostwo, że nawet się nie chce w te załgane gęby plunąć.
https://www.facebook.com/rziemkiewicz/
PS. KOD od środka:
Odpowiem Gazecie Wyborczej, bo to ciekawe.
O sprawie alimentów Mateusza - broniliśmy go jak niepodległości, bo najważniejszy był ruch. Nikt i nic nie mogło tego zepsuć. Broniliśmy lidera - większość z nas prywatnie doskonale wiedziała, że to skurwysyństwo. Ja - po wielu mailach i pytaniach - napisałam post na ten temat i zawiesiłam go na stronie mojego regionu. Dostałam opierdol od Walter Chełstowski, który kazał mi to natychmiast zdjąć. Odmówiłam - zdjęli sami.
O przekrętach w KODzie - krzyczymy o tym od wielu miesięcy. Nikt tego nie chciał słuchać. Materiały na ten temat miała między innymi Gazeta Wyborcza. Zadzwonił do mnie prominentny członek redakcji: "Anka, ja wiem, ze tak jest, ale kurwa zrozum - mamy szlaban na pisanie czegokolwiek takiego o KODzie. Nie chcę stracić pracy, kumasz?"
O kreowaniu lidera - kreowała go właśnie Gazeta Wyborcza.
Tyle w temacie.
https://www.facebook.com/zelaznalogika. ... 7315901560
A Wyborcza promowała, głaskał,podlewała, nawoziła a potem przyszła Anka i pozamiatała towarzystwo.
Nudny sie Klamot, w tej nachalnej propagandzie, robisz.
Robotę robi.
"Poskrobcie z wierzchu konserwatystę a znajdziecie kogoś, kto przedkłada przeszłość nad jakąkolwiek przyszłość." - Frank Herbert
- Marchewa
- Administrator
- Kontaktowanie:
Partie lubią ludzi doświadczonych:
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... is/kr311b2
Listę zaczynamy od Wojciecha Jasińskiego. Do PZPR zapisał się w 1975 roku. Dwa lata wcześniej został pracownikiem Urzędu Miejskiego w Płocku, gdzie kierował Wydziałem Spraw Wewnętrznych. Twierdzi, że w 1980 r. przeszedł na drugą stronę i w rodzinnym Płocku organizował struktury "Solidarności". W wolnej Polsce pięć razy był wybierany na posła i dwa razy, w czasach rządów PiS, pełnił funkcję ministra skarbu państwa. Teraz ma zostać szefem "Orlenu".
Kolejny to Maciej Łopiński. Do PZPR zapisał się w 1971 r. i był w partii aż do wybuchu stanu wojennego w 1981 r. W tym czasie pracował jako dziennikarz. Najpierw w "Głosie Wybrzeża", później w tygodniku "Czas". W latach 80. zaangażował się już w działalność opozycyjną. Po 1989 r. był ministrem w Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, teraz takie samo stanowisko dostał od prezydenta Dudy. Był posłem VII kadencji Sejmu.
Dalej mamy Stanisława Kostrzewskiego. Postać drugoplanowa, ale swego czasu znacząca w Prawie i Sprawiedliwości. Był skarbnikiem PiS-u i doradcą gospodarczym prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Należał do PZPR aż do jej rozwiązania. Prywatnie jest ojcem "Perfekcyjnej Pani Domu" Małgorzaty Rozenek.
Andrzej Kryże, czyli sekretarz stanu i podsekretarz stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w rządach Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego. Był w Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej do samego końca. W 1980 r. jako warszawski sędzia wydał wyroki skazujące na ówczesnych opozycjonistów - Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego.
Ostatni to poseł Stanisław Piotrowicz. Po odzyskaniu wolności bywał posłem i senatorem, pełnił również funkcję sekretarza stanu w KPRM. To jego ostanie sejmowe wystąpienia opozycja zakrzykiwała słowami "precz z komuną!". Do PZPR należał od 1978 roku. Ma również na sumieniu akt oskarżenia przeciwko opozycjoniście.
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... is/kr311b2
Spory polityczne trwają najdłużej gdy obie strony nie maja racji.
Gonzalez Suarez
Gonzalez Suarez
„Wiedziałam, wiedziałem, że kornik drukarz był z PO. Od początku było widać, że to totalna opozycja…”.
Kempa: „Poprzednia ekipa dopuściła do tego, że kornik takie spustoszenie uczynił”
https://www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/k ... 91859.html
Imperialiści w czasach PRL-u zrzucali stonkę, no to Platforma mogła nasłać korniki na Puszczę Białowieską – tak można by podsumować słowa Beaty Kempy, które padły w TVN 24.
Kempa: „Poprzednia ekipa dopuściła do tego, że kornik takie spustoszenie uczynił”
https://www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/k ... 91859.html
Imperialiści w czasach PRL-u zrzucali stonkę, no to Platforma mogła nasłać korniki na Puszczę Białowieską – tak można by podsumować słowa Beaty Kempy, które padły w TVN 24.
"Postanawia się znieść istniejące dotąd organy sądowe, zastępując je sądami i wyłanianymi na podstawie demokratycznych wyborów". Włodzimierz Lenin (1917)