Nie wiesz czym jest Naród?
Słyszałem wiele wersji, ale nigdy nie widziałem w praktyce. Z definicji nawet nie potrafię powiedzieć czy się zaliczam.
Parę konkretów jest.
Wskaż. Bo czytałem deklarację ideową i są tam zapiski typu "będziemy dążyć do niezależności energetycznej Polski", ale wzieli i zapomnieli napisać jak. I tak przy każdym punkcie.
Poza tym to tylko deklaracja ideowa a nie program gospodarczy Polski. Więc za wcześnie na takie wnioski.
To akurat idealny powód na wyciągnięcie wniosku że nie posiadają konkretnych recept skoro ich nie posiadają.
Teraz nawet krowa musi dawać tyle mleka ile karze urzędnik.
Było nie brać europejskiej łatwiej forsy i produkować ile się chce. Ja też bym nie płacił za nadprodukcję mleka bo i po co?
wyjeżdżają bo czują się wolni - a to nowość. chyba jest dokładnie odwrotnie.
Wolność wyboru miejsca zamieszkania.
Wina Historii ?
Ostatnio mówiłeś , że USA niepotrzebnie wydawało pieniądze na zbrojenia , że mogłoby się bez tego obejść. Kto wie co mogłoby się stać gdyby USA nie miało dobrego uzbrojenia.
Trochę by zaoszczędzili i może wtedy to oni by zbudowali LHC.
Zawsze ludzie wyjeżdżają z krajów mniej wolnych do bardziej wolnych. I tak jest w tym przypadku.
To czemu ludzie odjeżdżają do Chin zostawać specjalistami tam?
Generalnie USA zawsze było obrońcą Zachodniej cywilizacji który wspomógł upadek nazizmu, przyczynił się również do zatrzymania ekspansji komunizmu na całym świecie. Więc zarzucanie USA że za dużo wydają na zbrojenia jest czystą paranoją.
A ja myślałem że paranoją jest wydawanie więcej kasy na spluwy niż 14 innych supermocarstw walcząc z kolesiami uzbrojonymi w chińskie akacze i eksplodujące portki.
Kompletnym absurdem jest marudzenie że ktoś nam tyłek chroni.
Przed czym? ZSRR? Dobre wieści- robota dobrze wykonana od przeszło 20 lat.
Zapomniałeś że w Chinach wszystko 5 razy tańsze.
A armia kilkakrotnie razy większa.